Savršeni nesavršeni svi smo jednaki

Priznali to ili ne, svi imamo neke ljude kojima se divimo, da li zbog izgleda, da li zbog uspešne karijere. Kada gledamo u njih kao neke savršene ljude, na sebi vidimo mnogo nedostataka koje smo mi umislili da imamo samo zato što nismo kao ta neka osoba. Kada gledamo nekog ko je po našim nekim kriterijumima ili da kažem kriterijumima društva bez nedostataka, pravimo kategorizaciju ljudi, da su samo prohvaćeni oni koji su pod određenim merama. A ustvari nisu.

Jako mi je žao kad vidim neke devojke koje pokušavaju da se promene samo da bi bile prihvaćene, koje satima sede ispred ogledala i šminkaju se, koje nose maske na sebi. Gledati ceo dan na Instagramu kako se komercijalne barbike spremaju i šminkaju je besmisleno. Hiljade i hiljade devojka pati i pada u depresiju zato što misle da nisu lepe jer ih okolina zlostavlja zbog izgleda. Da li je to uredu? Da li je okej da neko pati i da ima kompleks zbog toga što smo postali unoformisani. Svaka devojka je ista. Oblače se slično, šminkaju se slično, čak počinju slično i da razmišljaju. Ako nemate velike grudi ili usta, zna se šta vam sledi. Ili ćete kod plastičara ili ste završili.

Problem je u tome što se ti problemi oko izgleda jave kada su deca u pubertetu, kada su osetljivija, kada izgrađuju sebe i kada ih svaka uvreda pogodi jako. Želim da svako ko je imao ovakav problem prestane da pravi od sebe nešto što nije, da se prihvati onakav kakav je, i da uživa u svom životu. Ako ima ljudi koji vas takvu nisu prihvatili, oni neće biti u vašem društvu, a vi ćete biti okruženi ljudima koji znaju prave vrednosti.

Šorc koji nosim ima baš takvo značenje. Promenimo sebe, i svoje gledanje na svet. Ako i vi želite Imperfect stvari možete ih naći ovde. Hajde da pokažemo da smo savršeni baš zato što smo svi nesavršeni.

Volim vas sve,

Taša,xx

DSC_1934 DSC_1935 DSC_1944 DSC_1937

 

*crna tačkica na licu i majici je od objektiva

tasa
1 Comment
  • Medina
    Reply

    Savrsenoo

    August 16, 2016 at 4:53 pm

Post a Comment